Att fira med värdighet...

1993 var året då EU-kommissionen i en skrivelse till svenska regeringen lät meddela att Systembolaget tilläts finnas kvar.
Året skulle dock inte i första hand komma att förknippas med nedslående myndighetsbesked eller ens för att det var året innan det år Sverige vann brons i fotbolls-VM i USA. Istället skulle 1993 komma att etsa sig fast människors minne som det år, då ett sällskap utanför Gävle för första gången arrangerade vad vi idag kallar
midsommarfesten, på Engesvik. Denna nu väl etablerade tradition har bjudit till många skratt genom åren och en tydlig trend har varit att festerna har tenderat att bli allt mer lyckade för varje år som gått.

Festligheterna som närmast kan beskrivas likt en blandning av en bättre fransk
filmfestival och ett tidigt avsnitt av Helt Hysteriskt, påbörjas redan under natten mot midsommarafton och slutar för de närmast sörjande inte förrän tidig annandagsmorgon.

Bland de aktiviteter som bäst brukar bli ihågkommna kan nämnas dansen kring midsommarstången vid Bönasand, kvällens middag och den mycket uppskattade dagen efter-lunchen på  segelsällskapets restaurang på Huseliiharen. Utöver detta brukar också dagens lättsamma umgänge under eftermiddagen med förströelser som kubb-spel, kranstillverkning  och vitt vin i grönt gräs vara mycket uppskattat.

Det är mot bakgrund av detta vi nu  kan hälsa Er hjärtligt välkommen till årets upplaga av midsommarfesten.

COPYRIGHT© OZE™ 2003